Cecilie

12 kilo lettere

 • Publisert: 14.11.2017, 20:05
 • Kategori: Studiet 2017
 • Hei.

  Jeg har hatt et langt fravær i forhold til bloggen de siste månedene. Jeg har begynt å studere vernepleie, noe jeg trives veldig godt med. Gleder meg veldig til å komme ut i praksis, som ikke er før etter påske. På høgskolen har det vært en del innleveringer som har vært mitt fokus denne tiden. Man vil jo gjerne gjøre det så bra som mulig, ikkesant. Jeg har også fått meg to nye jobber. Den ene er i hjemmesykepleien og den andre er på et sykehjem. Starter i desember på den sistnevnte. Jeg trives veldig godt i hjemmesykepleien, der jeg må kunne tåle mye og møte på forskjellige utfordringer hver dag. Veldig spennende og lærerikt! Man kan dermed se at jeg har mange baller i luften på en gang. Ikke bare med jobb og studie, men også endring av livsstil.

  Det er ikke til å stikke under en stol at jeg er overvektig. Det kan alle se. Jeg har slitt med både det ene og det andre psykisk som har gjort at jeg har tydd til mat som trøst. Jeg fikk også mine såkalte "kjærestekilo" da jeg fikk meg kjæreste. Det var en periode i 2013 jeg var overvektig, og fant ut at jeg måtte legge om livsstilen. Jeg veide 89 kg og gikk ned 16 kg på 4 måneder. Da jeg begynte å nærme meg målet mitt, nådde jeg bunnen psykisk, igjen, og gikk dermed opp en del kilo. Jeg gikk til og med mer opp i kilo enn det jeg hadde gått ned. Til slutt bikket vekta 100 kg, og jeg har nå på ny gjort et grep om livsstilen min. Jeg har bestemt meg at jeg skal ikke la psyken ødelegge meg denne gangen. Nå skal jeg være mentalt sterk for min egen del, og komme meg dit jeg vil og trives i min egen kropp. Jeg har en lang vei å gå, men jeg ser lyset i tunnelen. Jeg veit at jeg klarer å nå målet mitt den her gangen. Jeg har stå-på-vilje og føler meg bedre enn noensinne! 

  Her kan dere se hvor langt jeg har kommet. Jeg har motivasjonen oppe, og flere kilo skal bort fra min kropp!

   

  #helse #vekt #vekttap #vektnedgang #kosthold #trening

 • Publisert: 14.11.2017, 20:05
 • Kategori: Studiet 2017
 • 0 kommentarer
 • Hva skal jeg si? Hva syns de om meg?

 • Publisert: 22.08.2017, 20:07
 • Kategori: Studiet 2017
 • Hei dere!

  Nå merkes det på lufta at det går mot høst og mørkere tider. Mange barn og unge har startet på skolen igjen og har gledet seg til å se igjen klassekameratene som de ikke har sett siden juni. Andre har startet på skole der de ikke kjenner noen, og er spente og nervøse på hvordan skoleåret kommer til å arte seg. For noen er det første skoledag i barneskolen, og kjenner på sommerfuglen i magen. Alt dette merkes på lufta som man puster inn. Kjenner på energien som andre mennesker sender, og føler og tar på det. Veldig interessant å kjenne på!

  Jeg selv har startet på vernepleie i Lillehammer. Startet på en høgskole der jeg ikke kjente en eneste en. Så forferdelig nervøs, men også veldig klar for noe nytt. Forandringer er bra! Jeg har heldigvis blitt kjent med et knippe mennesker så langt og forhåpentligvis blir jeg kjent med fler utover studietiden. Det å bli kjent med nye mennesker, syns jeg er utrolig skummelt.

   

  Hva skal jeg si? Hva syns de om meg?

   

  Jeg overanalyserer mennesker, og tenker de ikke vil ha noe med meg å gjøre om de ikke snakker til meg. Men det er helt feil tankegang. Jeg jobber på å snu hjernen til å tenke positivt om meg selv og andre. For hva betyr det om noen ikke liker meg..? Det kommer aldri til å skje at hele kullet kommer til å like meg, og det er helt greit. Det er alltids noen man kommer bedre overens med andre - og sånn vil det alltid være. Jeg har lært nå og prøver å tenke på hvordan jeg vil være som menneske. Jeg vil ikke være den sjenerte jenta som sitter alene for seg selv i et hjørne mens andre har det gøy. Venner kommer ikke av seg selv.

   

  Man har selv ansvar for å knytte relasjoner med andre.
  Kan ikke forvente at det skjer ut av det blå. Man må faktisk gjøre en innsats selv!

   

   

   

  I morgen skal vi som studerer vernepleie på Bli-kjent-seminar. Det gleder jeg meg masse til og håper jeg klarer å by mer på meg selv. Forandringer skjer ikke over en dag, man må jobbe med det over tid.  

   

  Hva studerer du?

 • Publisert: 22.08.2017, 20:07
 • Kategori: Studiet 2017
 • 3 kommentarer
 • hits