Cecilie

Storbytur i Roma del 1

 • Publisert: 01.06.2017, 22:35
 • Kategori: Roma 2017
 • Fra 14 - 19 mai var jeg og samboer på ferie i Roma. Vi hadde en kjempefin tur med strålende fint vær hver eneste dag. Var så og si ikke antydning til skyer på himmelen og gradestokken bikket over 30 grader i skyggen. Vil si det kanskje var litt i det meste laget når man ikke er på tur for å slappe av i sola med en drink i hånda. Vi var i Roma mest for å se på alle severdighetene og rett og slett være skikkelig turister. I gjennomsnitt gikk vi 1 mil om dagen, så skal si svetten rant. Hetetokter el??

   

  Colosseum  Colosseum er en svær bygning litt avsides fra selve sentrum. Dette er virkelig en praktfull bygning fra Romerriket for utrolig mange år siden. Her tok mange sin siste kamp før de døde - helt sykt å tenke på. Utrolig mye historie ligger i disse veggene her. Inne i Colosseum var det sykt mange folk slik at man må brøyte seg fremover. Det er litt slitsomt, men sånn må man regne med når det er sykt mange turister der. 

   

  Palatinerhøyden og Forum Romanum
  Rett siden av Colosseum, er inngangen til Palatinerhøyden og Forum Romanum. Først gikk vi litt oppover for å se på utsikten fra Palatinerhøyden. Utsikten var kjempefin. Man fikk også utsikt utover Forum Romanum som er omgitt av ruiner fra Romerriket. Vi gikk ikke ned til selve Forum Romanum rett og slett fordi det var forferdelig varmt den dagen og jeg følte for å komme tilbake til hotellet og dusje av meg svetten!

   

  Villa Borghese  Villa Borghese var en park like bortenfor hotellet som vi lå på. Angrer ikke et sekund på at vi tok turen innom parken. Parken var kjempefin med gamle bygninger og til og med en hundepark var det der. Utrolig morsomt å se på alle hundene som løpte rundt og kose deg. Dyrepark var det også der, men tok ikke turen innom fordi vi hadde fulle planer for dagen. 

   

  Piazza del Popolo og Pincio  Etter å ha vært i Villa Borghese, gikk vi mot Pincio der det var utsikt utover Popolo (som dere ser på det nederste bildet). Tennisbane hadde de der. Skjønner ikke at de orker å spile i den varmen...? Kjempefin plass. Når vi kom ned til Piazza del Popolo, satte vi oss ned i skyggen og bare nøt øyeblikket. Viktig å nyte Roma og ikke stresse rundt. 

   

  Roma-turen blir delt i to til tre innlegg, slik at det ikke blir altfor mye dyttet inn i et innlegg. 

   

 • Publisert: 01.06.2017, 22:35
 • Kategori: Roma 2017
 • 2 kommentarer
 • hits