hits

Cecilie

Cecilie´s livsstil

 • Publisert: 23.11.2017, 17:01
 • Kategori: Motivasjon
 • God kveld!

  For å klare å holde motivasjonen oppe når det gjelder vektnedgangen, har jeg en instagramprofil der jeg legger ut ulike bilder jevnlig. Bildene varierer alt fra hva jeg spiser og hva jeg trener. I tillegg er det veldig inspirerende å følge med andre instagrammere som er i samme båt som meg. Om du vil følge bedre med på min prosess, så følg meg gjerne. Jeg heter "cecilieslivsstil" på instagram!

  Her kan du se et bildedryss av noe av det jeg har lagt ut!

   

   

   

   

 • Publisert: 23.11.2017, 17:01
 • Kategori: Motivasjon
 • 4 kommentarer
 • HVORDAN SLUTTE Å RØYKE!

 • Publisert: 27.04.2017, 20:30
 • Kategori: Motivasjon
 • Da jeg var 16-17 år, hang jeg med mange som røykte. De færreste av de jeg var venninne med, røyket ikke. Flere ganger spurte de meg om jeg ikke ville ha et sigg, og jeg svarte alltid at jeg ikke ønsket det. Jeg var veldig i mot det å røyke av en del grunner. 

  1. Det lukter vondt.

  2. Lungekapasiteten reduseres.

  3. Øker risikoen for hjerte- og karsykdommer.

  4. Gir dårligere hud.

  Men, til slutt så snudde det seg. Jeg begynte så smått og ta meg en røyk i tide og utide. Jeg begynte å gi mer blaffen som de fleste ungdommer gjør. På en måte ble jeg vel lei av å ikke være med i røykegjengen. Siden man ikke røyket selv, gadd jo man ikke akkurat å være med ut hele tiden. Jeg ville også være sosial. Jeg ville også være en av "de kule" om kan kan si den sånn.   Til slutt begynte jeg å røyke fast som 17-åring. Siden jeg ikke var myndig og ikke gammel nok til å kjøpe røyk - fikk jeg bekjente til å kjøpe til meg. Det var jo som regel null stress å få noen til å gjøre det for meg. Jeg tok rundt 6 - 7 røyk om dagen, så jeg vil ikke si jeg var en storrøyker. Jeg vil heller ha kalt meg en "kjede-røyker" fordi jeg brukte mest å røyke fordi jeg kjedet meg og brukte røyken for å komme inn i samtaler på skolen. 

  Jeg prøvde flere ganger å slutte fordi jeg visste det ikke var bra for helsa, men det gikk bare ikke. Mest fordi jeg innerst inne ikke ville slutte akkurat da. For hva skulle jeg bruke tiden jeg kjedet meg på til da..? Men en dag fikk jeg virkelig nok. 19 april i 2015 var dagen jeg sluttet å røyke. Jeg hadde egentlig satt ned 1 mai til å slutte å røyke, fordi da skulle jeg flytte. Å flytte kunne gjøre at jeg enklere kunne bryte opp i vanene mine, tenkte jeg. Siden jeg i 19 april bare hadde igjen noen usle røyk i pakka mi, knakk jeg likeså resterende av røyken i to og kastet de rett i søpla. Jeg ville ikke vente til min fastsatte dato. Jeg hadde fått nok! Jeg har dessverre tatt en røyk eller to på fest i etterkant, men jeg har ikke rørt en eneste røyk siden halloween i 2016. *Klapp på skulderen*

  Siden jeg har prøvd og failet, vil jeg gjerne komme med noen tips til akkurat deg som ønsker å slutte med å røyke som ikke helt hvordan du skal gå frem og ønsker noen tips til et røykfritt liv. 

   

    Sett en dato for røykeslutt
  Sett gjerne ned datoen to til tre uker frem i tid. Dett gjør at du kan gjøre deg mentalt klar til hva som skal skje. Trapp gjerne ned også slik at det blir lettere å holde seg når røyksuget kommer. 

   Oppholde seg i andre områder
  Det som gjorde at jeg virkelig klarte å slutte å røyke, var at jeg flyttet til et nytt sted. Siden jeg sluttet med å røyke noen dager før jeg flyttet, gjorde at jeg ikke assosierte det nye stedet med røyk - noe som gjør det enklere å ikke tenke på røyk. Om du ikke skal flytte, prøv å oppsøk andre steder du ikke har vært. Kanskje det kan hjelpe deg?

   Skriv ned hva som er negativt med å røyke / positive med å slutte å røyke
  Her vil jeg tro du kan komme opp med mange punkter. Sett deg ned å skriv ned de grunnene du kommer på, og når røyksuget kommer - ta frem listen. Spør deg selv om røyken virkelig er verdt det. Forhåpentligvis er ikke røken verdt det og du ønsker å slutte med en gang.

   Gi deg en belønning
  Det kan ofte være vanskelig å slutte å røyke om du ikke har noe å se frem til. Sett deg et mål om å ikke røyke på to måneder og kjøp deg det du måtte ha ønsket deg. Om det er et nytt kamera, nye sko eller en fin jakke du har siklet etter. Det er veldig fint med små mål mot det store målet (å slutte helt) - det gir deg mer motivasjon mot å klare det!

   Drikk masse vann
  Etter årevis med røyking er kroppen din vandt med å få i seg masse nikotin - som er en sterk gift mot kroppen og andre kjemikalier som påvirker både hud og funksjonaliteten av organene dine. Om du drikker masse vann under røykestopp, vil vannet være med på å rense ut denne giften fra kroppen og kvitte seg med de avfallsstoffene som du har i deg. Hvem vil vel ikke kvitte seg fortere med all den dritten man har stappet i seg da man røyka?

   Fortell de rundt deg at du prøver å slutte
  Om de rundt deg vil ditt beste og prøver å støtte deg - vil de hjelpe deg på veien mot et røykfritt liv. Om de du normalt henger med røyker, kan de kanskje røyke mindre når de er med deg. Det er også fint å ha noen å snakke med om du skulle slite med å motstå røyksuget.    

  Røyker du?

 • Publisert: 27.04.2017, 20:30
 • Kategori: Motivasjon
 • 9 kommentarer
 • Hvordan booste treningslysten

 • Publisert: 13.01.2017, 17:14
 • Kategori: Motivasjon
 • Om du er sånn som meg, er det nyttesløst å trene på egenhånd uten musikk. Alt går treigere og uten rytme. Med musikk du virkelig syns er fengende, øker motivasjonen og du yter bedre. Musikk som rock, hiphop og pop er de sjangerne jeg vil anbefale.

  Her kommer de sangene jeg hører på når jeg driver med egentrening;

  Håper noen av sangene falt i smak!

  #trening #treningsmusikk #motivasjon #musikk #rock #pop #hiphop 
   

 • Publisert: 13.01.2017, 17:14
 • Kategori: Motivasjon
 • 0 kommentarer