Cecilie

Hva skal jeg si? Hva syns de om meg?

 • Publisert: 22.08.2017, 20:07
 • Kategori: Studiet 2017
 • Hei dere!

  Nå merkes det på lufta at det går mot høst og mørkere tider. Mange barn og unge har startet på skolen igjen og har gledet seg til å se igjen klassekameratene som de ikke har sett siden juni. Andre har startet på skole der de ikke kjenner noen, og er spente og nervøse på hvordan skoleåret kommer til å arte seg. For noen er det første skoledag i barneskolen, og kjenner på sommerfuglen i magen. Alt dette merkes på lufta som man puster inn. Kjenner på energien som andre mennesker sender, og føler og tar på det. Veldig interessant å kjenne på!

  Jeg selv har startet på vernepleie i Lillehammer. Startet på en høgskole der jeg ikke kjente en eneste en. Så forferdelig nervøs, men også veldig klar for noe nytt. Forandringer er bra! Jeg har heldigvis blitt kjent med et knippe mennesker så langt og forhåpentligvis blir jeg kjent med fler utover studietiden. Det å bli kjent med nye mennesker, syns jeg er utrolig skummelt.

   

  Hva skal jeg si? Hva syns de om meg?

   

  Jeg overanalyserer mennesker, og tenker de ikke vil ha noe med meg å gjøre om de ikke snakker til meg. Men det er helt feil tankegang. Jeg jobber på å snu hjernen til å tenke positivt om meg selv og andre. For hva betyr det om noen ikke liker meg..? Det kommer aldri til å skje at hele kullet kommer til å like meg, og det er helt greit. Det er alltids noen man kommer bedre overens med andre - og sånn vil det alltid være. Jeg har lært nå og prøver å tenke på hvordan jeg vil være som menneske. Jeg vil ikke være den sjenerte jenta som sitter alene for seg selv i et hjørne mens andre har det gøy. Venner kommer ikke av seg selv.

   

  Man har selv ansvar for å knytte relasjoner med andre.
  Kan ikke forvente at det skjer ut av det blå. Man må faktisk gjøre en innsats selv!

   

   

   

  I morgen skal vi som studerer vernepleie på Bli-kjent-seminar. Det gleder jeg meg masse til og håper jeg klarer å by mer på meg selv. Forandringer skjer ikke over en dag, man må jobbe med det over tid.  

   

  Hva studerer du?

 • Publisert: 22.08.2017, 20:07
 • Kategori: Studiet 2017
 • 3 kommentarer
 • hits